2006-2008

Werken Maud Quaedvlieg tussen 2006-2008:

Reflets dans l'eau; Noir lundi; Pour la vie; Roemenië; India bloemoffers aan de Ganges, Layla en Majnun, the Baltics, India Bollywood Babes, Andalusië - De profundisIranFête à Paris

 


 

 

 

Reflets dans l'eau

Reflecties en bespiegelingen naar het muziekstuk van Claude Debussy -  acryl op linnen

 

 

 

Noir Lundi

De skyline van de heuvels in de Ardèche vergeleken met de dalende en stijgende koersen...

 

Pour la Vie

 

 

 Roemenië

Religieuze schilderingen aan de binnen- én buitenzijden van de kerken...

 

 

 

 

India bloemoffers aan de Ganges

 

 

Layla en Majnun

Layla en Majnun is in de Islamitische wereld een bekender duo dan Romeo en Julia in de Westerse wereld. Het is van oorsprong een Iraans liefdesverhaal uit 1188 van de Perziche dichter Nizami.

 

 

The Baltics

Mijn rode jas en rode sjaal...

 

 

India - Bollywood Babes

 

 

Andalusië - De profundis

 

Iran

een betoverend en fascinerend land! Wereldberoemd in Perzië is de dichter Shamseddin Mohammade Shirazie (1320-1389), beter bekend als Hafez. Deze humanistische dichter wordt beschouwd als de beste Perzische dichter aller tijden. Zijn gedichten geven blijk van een opmerkelijk ‘moderne’ kijk op de wereld. Hij is een representant van een (zeker in het huidige tijdsgewricht) in het Westen minder bekende maar zeer belangrijke humanistische stroming in de Islam. Hafez wordt nog altijd door oud en jong gelezen De Nederlands/Iraanse auteur Kader Abdolah beweert dat Hafez voor elke gemoedstoestand een passend gedicht heeft geschreven, of het nu liefdespijn is of liefdesgeluk, heimwee, rouw, ontreddering of eenzame momenten van verrukking.

Fête à Paris

 

^ Naar boven