maud quaedvlieg

 

Maud (maart 1961) studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda (vrij schilderen en monumentale vormgeving) en in Den Haag aan de Werkplaats voor Beeldende Kunsten: WBK Vrije Academie. (vrij schilderen en grafiek)

 

Vanaf 1990 werkt Maud als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert regelmatig en heeft haar eigen kunstuitleen, daarnaast geeft zij al ruim 25 jaar teken- en schilderlessen en organiseert zij schilderweken in Frankrijk.

 

In het begin van haar ontwikkeling zijn de schilderijen abstract. Later verschijnen er figuratieve elementen. Het is voor haar steeds een uitdaging de spanning te voelen tussen chaos en orde en deze weer te geven. De ervaringen met deze polariteiten, het gevoel van overgave aan chaos, inspireert haar op een wijze die resulteert in het creëren van de uiteindelijke vorm: werken waarin lichamelijke vormen associaties oproepen met landschappelijke elementen.

 

Van 2002 t/m 2009 maakte zij intensieve reizen naar Oezbekistan, Rusland, Polen, Baltische Staten, Armenië, Syrië, Zuid en Noord India, Libië, Marokko, Turkije en Iran. In het werk dat daaruit voortvloeit verwerkt zij haar gevoelens en herinneringen. Al put zij veel inspiratie uit haar reizen, de landen zijn echter niet herkenbaar qua plaats en tijd. Het is een verslag in hoofdstukken geschilderd.

 

De werken worden weer meer abstract. Voor Maud betekent het abstraheren niet het ontkennen van de werkelijkheid, maar meer een zuiverdere greep erop krijgen. Zij heeft de behoefte met haar werk boven de materie uit te groeien en deze te demateria-liseren, zodat de magie haar kans krijgt. Uiteindelijk wordt het dan toch een realiteit voor de beschouwer, als deze de kunstwerken zelf ook kan ervaren als een persoonlijk avontuur.


" ART SHOULD SERVE, AS THE AXE FOR THE FROZEN SEA WITHIN US".

Franz Kafka

 

Maud Quaedvlieg - beeldend kunstenaar 2016

Foto: Robert Broos

 

Meer over Maud

laatste nieuws

25% korting tijdens het Landelijk Atelierweekend 16/17 november

16 oktober 2019

 

Op 16 en 17 november stel ik mijn atelier open van 12.00/16.30 uur voor het publiek.

Je kan het atelier dan bezoeken om mijn werkplaats én mijn werk te bekijken.

Tevens is er een kleine expositie te zien van het werk van mijn cursisten.

Kunstaankoopregeling

05 oktober 2019

Met ingang van 1 januari 2019 is het mogelijk om mijn werk via een kunstaankoopregeling aan te schaffen, waardoor het nog makkelijker is geworden om mijn werk in jouw omgeving te hebben!

Klik op foto voor meer info

 

 

 

Facebook-artikel Ondernemers met passie voor interieur & design

04 oktober 2019

Een diepgang die ongekend is

21 november 2018

Maud's intuitieve werk heeft een bijzonder mooie gelaagdheid en laat daardoor de kleuren tot leven komen als in natuurlijk zonlicht. Dit geeft haar schilderijen een diepgang die ongekend is.

 

lees meer >>

^ Naar boven