maud quaedvlieg

 

Maud (maart 1961) studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda (vrij schilderen en monumentale vormgeving) en in Den Haag aan de Werkplaats voor Beeldende Kunsten: WBK Vrije Academie. (vrij schilderen en grafiek)

 

Vanaf 1990 werkt Maud als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert regelmatig en heeft haar eigen kunstuitleen, daarnaast geeft zij al ruim 25 jaar teken- en schilderlessen en organiseert zij schilderweken in Frankrijk.

 

In het begin van haar ontwikkeling zijn de schilderijen abstract. Later verschijnen er figuratieve elementen. Het is voor haar steeds een uitdaging de spanning te voelen tussen chaos en orde en deze weer te geven. De ervaringen met deze polariteiten, het gevoel van overgave aan chaos, inspireert haar op een wijze die resulteert in het creëren van de uiteindelijke vorm: werken waarin lichamelijke vormen associaties oproepen met landschappelijke elementen.

 

Van 2002 t/m 2009 maakte zij intensieve reizen naar Oezbekistan, Rusland, Polen, Baltische Staten, Armenië, Syrië, Zuid en Noord India, Libië, Marokko, Turkije en Iran. In het werk dat daaruit voortvloeit verwerkt zij haar gevoelens en herinneringen. Al put zij veel inspiratie uit haar reizen, de landen zijn echter niet herkenbaar qua plaats en tijd. Het is een verslag in hoofdstukken geschilderd.

 

De werken worden weer meer abstract. Voor Maud betekent het abstraheren niet het ontkennen van de werkelijkheid, maar meer een zuiverdere greep erop krijgen. Zij heeft de behoefte met haar werk boven de materie uit te groeien en deze te demateria-liseren, zodat de magie haar kans krijgt. Uiteindelijk wordt het dan toch een realiteit voor de beschouwer, als deze de kunstwerken zelf ook kan ervaren als een persoonlijk avontuur.


" ART SHOULD SERVE, AS THE AXE FOR THE FROZEN SEA WITHIN US".

Franz Kafka

 

Maud Quaedvlieg - beeldend kunstenaar 2016

Foto: Robert Broos

 

Meer over Maud

laatste nieuws

Expositie bij Galerie Stuart Loft in Antwerpen

25 november 2018

Opening expositie bij galerie stuArtLoft in Antwerpen.

 

museumstraat 31-33 bus 3
2000 antwerpen
tel. (0032) 0487 552 401
 
Openingsmiddag op zondag 25 november 16.30u met een gesprek met de kunstenaars tussen 16.00 - 18.00u. 
U bent van harte welkom!

lees meer >>

Een diepgang die ongekend is

21 november 2018

Maud's intuitieve werk heeft een bijzonder mooie gelaagdheid en laat daardoor de kleuren tot leven komen als in natuurlijk zonlicht. Dit geeft haar schilderijen een diepgang die ongekend is.

 

lees meer >>

Open atelier 9 september 2018

09 september 2018

A.s. zondag houd ik een Open Atelierdag  aan de Konijnenberg 88 in Breda.

 

Ik toon dan tevens mijn recentste werk met het zo specifieke kleurgebruik en de vergankelijkheid, het vervagen en het loslaten.

 

lees meer >>

Nieuwe zomerworkshops

30 juni 2018

Tijdens de zomerperiode zijn er weer een aantal nieuwe workshops te volgen in mijn koele, lichte atelier in Breda.

 

 

lees meer >>

Parkbank Betonkunst Oosterhout gerenoveerd en aangepast

17 juni 2018

Wat doe ik als er veel graffiti op mijn betonnen kunstwerk in het park is aangebracht? Reageren met pósitieve graffiti...

 

 

lees meer >>

Expositie Princenhaags Museum

14 april 2018

Van 14 april t/m 27 mei is mijn serie "Sapstroom" in het Princenhaags Museum in Breda te zien met als expositiethema: "De boom van Mondriaan in de tuin van oom Cent"

 

 

 

Download
studiemateriaal 
Sapstroom

 

lees meer >>

^ Naar boven