maud quaedvlieg

 

Maud (maart 1961) studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda (vrij schilderen en monumentale vormgeving) en in Den Haag aan de Werkplaats voor Beeldende Kunsten: WBK Vrije Academie. (vrij schilderen en grafiek)

 

Vanaf 1990 werkt Maud als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert regelmatig en heeft haar eigen kunstuitleen, daarnaast geeft zij al ruim 25 jaar teken- en schilderlessen en organiseert zij schilderweken in Frankrijk.

 

In het begin van haar ontwikkeling zijn de schilderijen abstract. Later verschijnen er figuratieve elementen. Het is voor haar steeds een uitdaging de spanning te voelen tussen chaos en orde en deze weer te geven. De ervaringen met deze polariteiten, het gevoel van overgave aan chaos, inspireert haar op een wijze die resulteert in het creëren van de uiteindelijke vorm: werken waarin lichamelijke vormen associaties oproepen met landschappelijke elementen.

 

Van 2002 t/m 2009 maakte zij intensieve reizen naar Oezbekistan, Rusland, Polen, Baltische Staten, Armenië, Syrië, Zuid en Noord India, Libië, Marokko, Turkije en Iran. In het werk dat daaruit voortvloeit verwerkt zij haar gevoelens en herinneringen. Al put zij veel inspiratie uit haar reizen, de landen zijn echter niet herkenbaar qua plaats en tijd. Het is een verslag in hoofdstukken geschilderd.

 

De werken worden weer meer abstract. Voor Maud betekent het abstraheren niet het ontkennen van de werkelijkheid, maar meer een zuiverdere greep erop krijgen. Zij heeft de behoefte met haar werk boven de materie uit te groeien en deze te demateria-liseren, zodat de magie haar kans krijgt. Uiteindelijk wordt het dan toch een realiteit voor de beschouwer, als deze de kunstwerken zelf ook kan ervaren als een persoonlijk avontuur.


" ART SHOULD SERVE, AS THE AXE FOR THE FROZEN SEA WITHIN US".

Franz Kafka

 

Maud Quaedvlieg - beeldend kunstenaar 2016

Foto: Robert Broos

 

Meer over Maud

laatste nieuws

Open atelier 4 en 5 november 2017

Tijdens het Landelijk Atelierweekend openen Robert Broos en Maud quaedvlieg hun ateliers aan de Waterloostraat 27 in Breda.

 

Als extra is er ook een expositie van cursisten van Maud te zien.

 

 

 

lees meer >>

Nieuwe aquarellen

Eerste van de serie aquarellen

 

in de tweede helft van het jaar...

 

 

 

lees meer >>

Crisis of kruispunt door Paul Misdorp

25 gedachtenissen voor leiders

 

die geen tijd denken te hebben.

 

 

 

lees meer >>

Uitvaartbeurs Oosterhout

Maud bij haar stand op de Uitvaartbeurs Oosterhoud - sept 2017Op 24 september nam ik met mijn funeraire kunst

 

deel aan de Uitvaartbeurs Oosterhout.

 

lees meer >>

Voorbereidingen Uitvaartbeurs Oosterhout

 

Voorbereidingen voor de Funeraire beurs

 

in Oosterhout a.s zondag 24 september.

 

lees meer >>

Pandora nummer 4 is verschenen!

 

Met verhalen, gedichten en interviews met kunstenaars,

 

met in dit nummer een artikel over Maud Quaedvlieg

 

 

 

 

 

lees meer >>

^ Naar boven