Expositie Maud Quaedvlieg in de crypte van de Geertruidskerk

In de maanden juni t/m september was er tijdens de concerten van Geertruidenberg Klassiek in de crypte van de Geertruidskerk een expositie te zien van schilderijen van Maud Quaedvlieg.

 

Maud werkte als beroepskunstenaar een grote tijd in Breda, waar zij studeerde aan de kunstacademie St. Joost. Zij verhuisde februari 2015 met haar atelier naar het voormalig apotheekgebouw aan de Stadsweg in Geertruidenberg, terug naar haar geboortegrond waar ze haar jeugd doorbracht.

 

Maud maakte vele intensieve reizen o.a. naar Oezbekistan, Armenië, Syrië, India, Libië en Iran. Vaak vergelijkt zij haar werk, dat intuïtief en spelenderwijs ontstaat, met reizen. En zoals je op avontuurlijke reizen ook vaak en veel beweegt, zo beweegt Maud ook lichamelijk veel als zij schildert.

 

Ze maakt nooit één schilderij maar meerdere tegelijkertijd, om maar niet te blijven hangen in herhalingen en het avontuur steeds maar onder ogen te blijven zien. De schilderijen geven daarbij hun geheim nooit helemaal prijs en vertellen nooit een al te letterlijk verhaal.

 

Maud wordt blij als het werk een eigen leven gaat leiden en haar verrast. Ze bewegen bijna altijd tussen abstractie en figuratie. Op deze manier vertelt zij over kwetsbaarheid en kracht, helderheid en geheimzinnigheid, bewogenheid en stilte. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland.

 

Klik op foto voor de openingspeech

door Bert van den Kieboom, wethouder

Kunst & Cultuur in Geertruidenberg

 

 

Website: maudquaedvlieg.nl

Telefoon: 0653-738222

Atelierbezoek op afspraak

 

 

 

<< terug

^ Naar boven